Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Arvotaiteen arvoinen päällirakenne

Lisätty 22.03.2017

Lämpötilasäädellyt kuljetuskorit ovat useimmiten elintarvikeajossa, mutta lämpötilahallintaa tarvitaan myös erilaisissa rahtikuljetuksissa. Yksi esimerkki lämpötilahallittavista rahtikuljetuksista on arvotaidekuljetus.

Maailman arvokkaimmille taideteoksille ympäristön vaikutus on tärkeää ja siksi myös taide-esineiden kuljetusten tulee tapahtua juuri oikeassa lämpötilassa.

 EL-Kori on valmistanut taidekuljetuskoreja alan isoille toimijoille ja ymmärrämme näiden vaativien kuljetusten erityistarpeet. Lämpötilahallinnan lisäksi, taidekuljetuskoreilla on myös useita muita erityisvaatimuksia. Turvallisuus on kaiken A ja O näissä mittaamattoman arvokkaissa kuljetuksissa. Säädelty lämpötila varmistaa, että taide-esineet eivät vahingoitu, mutta turvallisuustekijät tulee huomioida myös muilla tavoin. Varkaudet ovat yksi isoimmista riskeistä näissä kuljetuksissa ja siksi koreissa onkin erityisiä pellityksiä, vahvikkeita, lukkoja, hälytyslaitteita ja turvakameroita, jotka varmistavat koritilan turvallisuuden.

 

Taide-esineiden kuljetusta turvaavat myös korin huovutetut sisäpinnat ja upotetut sidontakiskot. Huopapinta korin sisäosissa pehmentää teräviä kulmia ja on hellä kuljetettaville esineille. Sidontakiskoja taidekuljetuskoreissa on seinillä, katoissa sekä lattioissa, monipuolisten ja turvallisten sidontojen varmistamiseksi. Upotetut kiskot varmistavat sen, että taide-esineet eivät tartu kiinni mahdollisiin ulokkeisiin. Turvaa tuovat myös tehokas valaistus sekä korin sisäosissa, että ulkopuolella. Tehokas valaistus parantaa arvotavaroiden turvallisuutta sekä lisää kuljettajien työturvallisuutta purku ja lastaustilanteissa.

 

Taidekuljetukset ovat haastavia ja vaativat kuljettajilta vankkaa ammattitaitoa, mutta onnistuneisiin kuljetuksiin vaaditaan myös toimiva kalusto. Toimivat työvälineet, rampit ja lastaussillat helpottavat työntekoa ja varmistavat, että taide-esineet saavat arvolleen sopivan kyydin.

 

Ei siis muuta kuin ELLI-Kori alle ja Rembrandtit kyytiin!